Онлайн интериорният дизайн, или електронният дизайн, е новост в света на дизайна.

Интернет направи електронния дизайн достъпен за повечето хора  и постижима услуга, от която могат да се възползват. Вярваме, че домът на всеки трябва да бъде място, където да се чувствате вдъхновени и развълнувани да прекарвате времето си. В крайна сметка това е на преден план за  вашите семейства. Мислим, че ако ще отделите време и пари за декориране на дома си, е хубаво да го направите както трябва. Не е нужно да живеете близо до любимия си дизайнер и да разполагате с абсурден бюджет. Така че, ако сте човек, който цени добрия дизайн и естетиката и искате дом, който ви вдъхновява, но просто се нуждаете от помощ, за да постигнете тази визия, електронният дизайн може да е подходящ за вас!

3 основни разлики между електронния дизайн и традиционния дизайн за цялостно обслужване.

ЦЯЛОСТНА УСЛУГА ДИЗАЙН

Интериорният дизайн с пълна услуга, която включва всичко в процеса на проектиране – от началото до края. Дизайнерът ви посещава, взима размери на помещенията, планира и проектира пространството на база изискванията и вижданията ви, предлага moodboards, визуализации, обикновено избира уникални и единствени по рода си неща, които да придадат на вашия дом потребителски вид, който никой друг няма, за което обаче времето на доставка и изработка се удължава от седмици до месеци. Това е естеството на бизнеса, когато се работи с проекти за пълно обслужване или когато се работи с реновиране.

Пълното обслужване е чудесна опция за вас, ако изобщо не искате да участвате в процеса на проектиране и не искате сами да се занимавате с поръчка на мебели и всички останали артикули, включени в проекта – по-добре оставете това на дизайнера. Ако не обичате да украсявате, но искате красиво декориран дом, пълното обслужване може да бъде добър вариант за вас.

E-DESIGN

Услугите за електронно проектиране все още включват същите резултати като цялостната услуга дизайн, но процесът е различен.

Първо, вие пак работите с професионален дизайнер с цел да се създаде цялостната концепция за дизайн на вашето пространство, но всичко се прави онлайн чрез имейл. Дизайнерът ще подбере артикули за вашия дом точно както би направил и дизайнер на пълен набор от услуги, но това ще бъдат конкретни предмети и стоки, лесно достъпни от предлаганите на пазара и в магазинната мрежа. Това означава, че времевата линия е по-кратка, тъй като повечето стоки на дребно са на склад и са готови за изпращане веднага. Основният плюс на електронния дизайн е, че няма нужда да се срещате лично, което означава, че можете да работите с електронен дизайнер, независимо от местоположението ви.

Второ, процесът на електронно проектиране обикновено е много по-бърз от пълното обслужване и често отнема само няколко седмици. Ако искате бързи и конкретни резултати, електронният дизайн определено е пътят към това!

Третата основна разлика между дизайна с цялостно обслужване и електронния дизайн е реализацията. Тъй като дизайнерът работи практически с вас, клиентът поръчва мебелите и декорацията онлайн и монтира новите елементи в дома си. Ако обичате да пазарите онлайн, и това не е проблем за вас, то определено ще се насладите на електронния дизайн!

Електронният дизайн е колаборация между клиента и дизайнера. Дизайнерът работи с конкретни изисквания и желания на клиента. Електронният дизайн е чудесен вариант за вас, ако знаете какво харесвате, но просто се нуждаете от помощ, за да придобиете представа дали това би се съчетало добре в дома ви. Все още искате да участвате в процеса и сами да поръчате артикулите, но за да вземете окончателни решения, се нуждаете от ръководството на професионалист.

Така че да обобщим, 3-те основни разлики между дизайна на пълен набор от услуги и електронния дизайн е продължителността на времето за даден проект, цената и факта, че реализацията се извършва от клиента, а не от дизайнера. Но ако нямате нищо против да поръчвате онлайн, да пазарите и да разопаковате новите си покупки, то електронният дизайн може да бъде чудесен вариант за това да направите дома си уникален и вдъхновяващ!

И ако все пак решите, може да се възползвате и от допълнителна услуга реализация, която предлагаме специално за клиентите си, които нямат възможност сами да реализират проекта на електронния дизайн за дома си.

Електронният дизайн прави услугите за интериорен дизайн достъпни за всички и по много по-достъпен начин. Декорирането на дома ви не трябва да е прекалено напрягащо или стресиращо. Така, с малко помощ, ще си струва в края на краищата, когато се приберете вкъщи след дълъг работен ден и можете просто да релаксирате във вашата красива, уютна всекидневна, с чаша вино в ръка, разбира се 😉